Cuma Namazı Saati Hesaplama Aracı ve Cuma Namazı Saati Hesaplama Pro

Selamun Aleyküm [Selâmet Cevap], Bu mesajı sizlere, sitemizde yayınladığımız yeni bir dini içerik hakkında bilgi vermek için gönderiyoruz. [Cuma Namazı Saati Hesaplama Aracı ve Cuma Namazı Saati Hesaplama] başlıklı yazımızı sizler için hazırladık. Bu yazıda [Cuma] hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. Sizlerin, bu yazı hakkında düşüncelerini ve görüşlerini duymak istiyoruz. Ayrıca, sitemizde yer alan diğer dini içerikler hakkındaki düşüncelerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz. Bu vesile ile sizlere, hayatınızın her alanında başarı ve mutluluklar diliyoruz. Allah'a emanet olun, [Selâmet Cevap]



...
Selamet cevap tarafından yayınlan an bu hizmeti sağlayan hesaplama.net
...

Beta'da
Versiyon📱:1.0.0.A.S

Sürüm:1.

Güncelleme detaylı bilgi Ulaş hata ve bildirimimiz için geri bildirim gönderin lütfen.






Selâmet Cevap.comLÖSEV'i Destekliyor: Binlerce Lösemili Çocuk Senin Yardımlarını Bekliyor. Bağış Yapmak İçin Hemen Buraya Tıkla!



ONLINE KIBLE PUSULASI
ONLINE KIBLE PUSULASI





Cuma namazı nedir? Müslümanların bayramı olarak nitelendirilen cuma günlerinde öğle vaktinde cemaatle kılınması farz olan namazdır. Kadınlar, küçük çocuklar, hastalar ve yolculuk yapanlar dışında kalanlara farz olduğuna inanılmaktadır. Cuma namazı kaç rekat? 2 rekâtı farz olmak üzere, toplamda 16 rekat namaz kılınır. Farzdan önce ve sonra dörder rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. En az kaç kişiyle kılınır? Cuma namazının sahih olması için cemaatin şart olduğu konusunda bütün bilginler ittifak etmekle birlikte, gerekli görülen asgari sayının kaç olduğu hususunda farklı görüşler bulunmaktadır. İmam Ebû Hanîfe ve İmam Muhammed'e göre, imamın dışında en az 3, Ebû Yusuf'a göre ise, 2 kişinin bulunması gerekmektedir. Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre, en az 40 kişi bulunmalıdır. Mâlikî mezhebine göre ise 12 kişinin bulunması şarttır. Öte yandan Hz. Peygamber'in, bir yerleşim biriminde sadece 4 kişi bulunsa bile, cuma namazının farz olduğunu bildirdiğine inanılmaktadır. Hz. Peygamber'den gelen rivayetler, biri imam olmak üzere en az dört kişinin bulunduğu yerde cuma namazının kılınabileceğini göstermektedir. Bu da namazın kılınabilmesi için gerekli kişi sayısının alt sınırını belirlemektedir. İç ezan okumanın hükmü nedir? Ezan, ilgili yerdeki o günün öğle vaktine denk gelen anda okunmaktadır. Hz. Peygamber döneminde başlangıçta sadece cami içinde hatip minbere çıktıktan sonra iç ezan okunmaktaydı. Bu sebeple cuma günü hutbeden önce okunan iç ezanın, hatibin huzurunda olmasının hutbenin sünnetlerinden olduğuna inanılmaktadır. Hz. Osman döneminde şehrin genişlemesi ve iç ezanın her tarafta duyulmaması üzerine, namaz vaktinin girdiğinin haber verilmesi maksadı ile dışarıda ezan okutulmaya başlandı. Ancak buna rağmen Hz. Peygamber'in uygulaması olan iç ezanın da okunmasına ayrıca devam edilmiştir. Cuma namazı nasıl kılınır? 4 ilk sünnet, 2 farz, 4 son sünnet, 4 zühri ahir (son öğle) ve 2 vaktin son sünneti olmak üzere toplam 16 rekat namaz kılınır. Hutbeye yetişemeyenlerin namazı doğru olur mu? Cuma hutbesi, bu namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Dolayısıyla hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı doğru değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı da doğru olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, ikinci rekâta bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlayabilir. Saat kaçta biter? Başlangıçtan itibaren 45 dakika ile 1 saat arasında sürebilmektedir.

Yorum Gönder

Selamün Aleyküm [Selâmet Cevap],

Blogumuzda yayınladığımız dini içerikler hakkındaki düşünceleriniz bizim için önemlidir. Bu yazı hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlarınızı okuyup yanıtlamaya çalışacağız. Ancak, lütfen saygılı bir dil kullanmaya özen gösterin. Yorumlarda, herhangi bir dinî, siyasi veya etnik ayrımcılık yapılmasına izin verilmeyecektir.

Sitemizdeki diğer dini içerikler hakkındaki görüşlerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz. Bizi takip etmeye devam edin ve katkılarınız için teşekkürler.

Allah'a emanet olun,

[Selâmet Cevap]

Dua ederiz dua bekleriz
Selam ile dua

Daha yeni Daha eski

Anında haberdar olmak için selamet cevap mobil uygulamasını indir

Anında haberdar olmak için selamet cevap mobil uygulamasını indir
İndirdin mi cansın güzel kardeşim