WordPress web sitenizi hızlandırmanın 10 etkili yolu
Yazarın fotoğrafı
.Web sitenizin yükleme hızını neden artırmanız .gerekiyor?
.Görüş WordPress web sitesi genellikle yavaş yüklenir
.Web sitesi yükleme hızını optimize etmenin en iyi 10 yolu
.Açılır Reklamları Kaldır
.İyi tema seçimi
.Web sitesinde kurulu Eklenti sayısını azaltın
.Ana sayfadaki bilgileri azaltın
.Resim boyutunu küçült
.Veritabanı Optimizasyonu
.JS ve CSS'yi Optimize Edin
.Önbellek eklentisini kullanma
.Google Sayfa Hızı aracını kullanma
.Bir web sitesi için bir CDN kullanın
.Sonuçlandırmak
Site hızı bir web sitesi için çok önemlidir çünkü Google arama motorunda üst sıralara çıkarak daha fazla ziyaretçi çekebilir. Web sitesi hızını artırmanın 10 etkili yolunu öğrenmek için aşağıdaki makaleye göz atalım !
Web sitenizin yükleme hızını neden artırmanız gerekiyor?
Sayfa yükleme hızı, web tasarım ve programlamada özellikle emlak siteleri, landing page'ler vb. Gibi dönüştürülmesi gereken web siteleri için önemli bir göstergedir. Google'ın web sitenizin gerçekten iyi, kullanıcı dostu olup olmadığını değerlendirmek için güvendiği ve böylece web sitenizin Google'ın arama motorundaki sıralama dizinini değiştirdiği
Ortalama bir web sitesinin ortalama olarak web sitesi içeriğini yüklemesi yaklaşık 3 saniye sürer, bazı iyi optimize edilmiş sayfaların tamamen yüklenmesi yalnızca 1-2 saniye sürer, bu hem kullanıcılar hem de Google arama botları için etkileyici bir göstergedir. Yüklenmesi çok uzun süren bir web sitesi, kullanıcıların sayfa geçişlerinin her biri için çok uzun süre beklemeleri gerektiğinden, bu da onların web sitenizden ayrılıp aynı anda başka bir web sitesine gitmelerine neden olacağından, kullanıcıların hüsrana uğramasına neden olabilir. web yükü çok yavaş olduğu için müşterilerinizi kaybettiniz.
Görüş WordPress web sitesi genellikle yavaş yüklenir
Kullanıcı topluluğu genellikle WordPress tabanlı web sitelerinin genellikle çok yavaş sayfa yükleme hızlarına sahip olduğunu düşünür, ancak gerçekte bu tamamen doğru değildir.
WordPress kaynak kodunu özelleştirmeden, yeni gelişmiş özellikleri kodlamadan tamamen kullanan web siteleri, yavaş web yükleme hızına sahiptir, çünkü bu kaynak kod esas olarak küçük ve orta içerikli bloglar için oluşturulmuştur, üstelik oldukça geniş bir kullanıcı kitlesini de kapsar. özelliklerin fazlalığına, kod fazlalığına ve daha da kötüsüne yol açan birçok temel özellik sağlar;
Aksine, yalnızca WordPress'in çekirdeğini kullanırsanız, bu yalnızca bu CMS kaynak kodunun sağladığı içerik yönetimi arabirimini kullandığınız anlamına gelir, web sitesi özellikleri ve arayüzleri PHP dilinde kodlanmıştır (çünkü WordPress PHP ile oluşturulmuştur), web yükü hızı diğer web sitelerinden farklı olmayacaktır.
WordPress'i ve diğer yaygın web sitelerini nasıl hızlandıracağınızı öğrenelim. Bunları kendi başınıza düzeltebilirseniz, bu harika.
Web sitesi yükleme hızını optimize etmenin en iyi 10 yolu
Açılır Reklamları Kaldır
Bir web sitesi veya blog tasarlayan herkes, web sitesine reklam yerleştirmenin geliri artırmanın, geliri korumaya katkıda bulunmanın bir biçimi olduğunu bilir. Bununla birlikte, reklamları aşırı kullanırsanız, özellikle pop-up reklamlar (yanıp sönen reklamlar şeklinde, aniden ekranda belirme, ...) web sitesi kapasitesinin aşırı yüklenmesine neden olur.
Bu nedenle, pop-up reklamları kaldırırken web sitesi yükleme hızı daha hızlı olacak ve kullanıcı deneyimini iyileştirecektir. Yine de reklamları tutabilir, ancak daha az ekleyebilir ve basit ve nazik efektlerle banner reklamlar ekleyebilirsiniz.
İyi tema seçimi
Tema, web sitesi tasarımında son derece önemli bir faktördür, özellikle iyi bir tema seçerseniz, web sitenizin yüklenme hızı yavaşlamaz, aksine çok daha iyi olur. Aslında, kompakt, SEO standardı bir temanın SEO'da her zaman bir avantajı vardır, daha hızlı sayfa yükleme hızı, daha iyi kullanıcı deneyimi, dolayısıyla daha fazla ziyaret ve daha iyi Google sıralaması.
Web sitesinde kurulu Eklenti sayısını azaltın
WordPress kullanarak bir web sitesi tasarlıyorsanız, çok fazla eklenti yüklemek web sitenizin sayfa yükleme hızının çok daha yavaş olmasına neden olur. Bu nedenle, yalnızca gerçekten yararlı olanları tutarak gereksiz eklentileri göz önünde bulundurmalı ve kaldırmalısınız.
Birden fazla eklenti kullanmak web sitenizi yavaşlatmaz. Kötü kod, sayfa yavaşlığının ana nedenidir.
Vietrick
Ayrıca bkz: Eklenti olmadan bir WordPress içindekiler tablosu nasıl oluşturulur?
Ne kadar az eklentiniz varsa, web siteniz o kadar hızlı yüklenir. Yalnızca web siteniz için kesinlikle gerekli olan eklentileri kullanın. Çok önemli olmayan veya nadiren kullanılan eklentileri kaldırın, ihtiyaç duyduğunuzda kaldırın, daha sonra yeniden kurun.
Ana sayfadaki bilgileri azaltın
Ana sayfada görünen makale, resim, metin ve bağlantıların sayısı da sayfa yüklenme hızını etkiler. Bu nedenle, web sitesi hızını etkili bir şekilde artırmak için, web sitesiyle ilgili gerçekten gerekli olan bilgileri yeniden seçebilir, seçebilir ve 'düşük kaliteli' olanları kaldırabilirsiniz. Bu sayede sayfa yüklenme hızı artacak, sayfa daha hızlı yüklenecektir.
Resim boyutunu küçült
Resimler, web sitesi arayüzünün ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak bu aynı zamanda web siteniz için 'ağır' olan şeydir. Bu nedenle, mümkün olan en düşük boyutta kaliteli bir görüntü elde etmek için görüntüyü 'optimize ederek' veya rötuşlayarak görüntü boyutu ile görüntü kalitesi arasında bir denge kurmanız gerekir. Sonuç olarak, web sitesi hızı daha hızlı olacaktır.
Veritabanı Optimizasyonu
Destekleyici eklenti programları aracılığıyla veritabanını optimize edebilirsiniz. İyi optimize edilmiş bir veritabanı, web sitesinin yüklenmesini hızlandırmaya yardımcı olacaktır. İyi bir öneri, WP-Optimize eklentisini yükleyip kullanabilmenizdir.
JS ve CSS'yi Optimize Edin
JS ve CSS'yi optimize etmek için WP Minify Fix eklentisi kaçırılmaması gereken bir öneridir. Buna göre, bu eklentiyi web sitenizde etkinleştirdiğinizde, web sitesi yükleme süresini iyileştirmek için JS ve CSS dosyalarını birleştirip sıkıştıracaktır. Sonuç olarak yükleme hızı da daha hızlıdır.
Önbellek eklentisini kullanma
Şu anda, WP Super Cache eklentisi, WordPress'teki web sitelerini hızlandırmak için çok iyi bir ücretsiz eklenti olarak derecelendirilmiştir. Web siteniz için bir önbellek oluşturmanıza yardımcı olacaktır (küçük ve orta ölçekli web siteleri için çok uygundur. Daha spesifik olarak, web siteniz için vazgeçilmez bir eklenti olan HTML Önbellek yöntemini uygulama konusunda size yardımcı olur.
Ana sayfadaki bilgileri azaltın
Ana sayfada görünen makale, resim, metin ve bağlantıların sayısı da sayfa yüklenme hızını etkiler. Bu nedenle, web sitesi hızını etkili bir şekilde artırmak için, web sitesiyle ilgili gerçekten gerekli olan bilgileri yeniden seçebilir, seçebilir ve 'düşük kaliteli' olanları kaldırabilirsiniz. Bu sayede sayfa yüklenme hızı artacak, sayfa daha hızlı yüklenecektir.
Google Sayfa Hızı aracını kullanma
Google Sayfa Hızı, web sitesi hızını değerlendirmenize yardımcı olmanın yanı sıra sayfa yükleme süresini azaltmak için üstesinden gelinmesi gereken faktörler hakkında tavsiyelerde bulunma rolü ile Google tarafından geliştirilmiş bir araçtır.
Daha fazla bilgi edinin: CSS Sprite ile site hızını optimize edin
Bir web sitesi için bir CDN kullanın
CDN, web sitesi içindeki statik içeriğin bir kopyasını yedekleme işlevi ile dünyanın birçok yerinde bulunan bir sunucu sistemidir. Bu sunucular daha sonra onu diğer birçok sunucuya dağıtır. Sonuç olarak, kullanıcılar erişim sağladığında, birçok özellik, bilgi ve veri tabanı aynı anda yüklendiği için sayfa hızı daha hızlı olacaktır.
Web sitenizde şunlar varsa bir CDN kullanmalısınız: Kullanıcılardan uzakta bulunan sunucular, yoğun trafik, çok fazla bant genişliği tüketen, dünyanın birçok farklı ülkesinden kullanıcılar veya Yük Dengeleme Yük Devretme teknolojisi kullanıyorsanız.
Sonuçlandırmak
Kendi web sitenize bağlı olarak yukarıdakilerden birini veya tümünü esnek bir şekilde uygulamayı seçebilirsiniz. Umarız, web sitesi hızını artırmanın 10 etkili yolunun paylaşılmasıyla , web sitenize standart bir hız kazandırmak için yaygın nedenlerin üstesinden gelmenize yardımcı olur ve kullanıcılar için harika bir deneyim sağlar.